Projektit

Poulencin Pianokamarissa

Kukkia ja muodonmuutoksia

Kukkia ja muodonmuutoksia on naisten ikääntymistä tutkiva monitaiteinen pianokonsertti. Maija Väisänen, piano; Juliette f2c, valokuva ja video; yhteistyössä FloweRescue. Ohjelmassa Germaine Tailleferren, Amy Beachin, Sergei Rahmaninovin, Claude Debussyn, Karen Tanakan, Peter Sculthorpen ja Philip Glassin musiikkia sekä eri-ikäisiin naisiin ja kukkasiin keskittyvää valokuva- ja videotaidetta.

Poulencin Pianokamarissa
Maija Väisänen

Taidenaiset

Taidenaiset on naisten säveltämää musiikkia sekä taiteilijanaisia esiin nostava projekti, jonka pianisti Maija Väisänen aloitti vuonna 2021 lähtiessään Hampuriin sapattivuoden viettoon. Siihen kuuluu konserttiohjelmia, joissa tutkimusmatkaillaan naisten säveltämän pianomusiikin ja kamarimusiikin parissa, Taidenaiset-podcast, jossa kuullaan kiinnostavien eri alojen taiteilijanaisten tarinoita sekä blogi, jossa Maija kertoo projektin herättämistä ajatuksista ja hampurilaisesta elämänmenosta.

Kuuntele podcastia

Lue blogia

 

Poulencin Pianokamarissa

Poulencin Pianokamarissa

Poulencin Pianokamarissa on pianisti Maija Väisäsen ideoima ja järjestämä konserttisarja, jossa kurkistetaan ranskalaisen säveltäjämestari Francis Poulencin sielunmaisemaan musiikin ja tekstien kautta. Kokonaisuus sisältää kaikki Poulencin pianokamarimusiikkiteokset.

Maija toteutti konserttisarjan ensimmäistä kertaa Hietsun Paviljongissa Helsingissä 2019-2021 kahdessa konsertissa, joita varten hän kutsui joukon huippumuusikoita soittamaan kanssaan Poulencin pianokamarimusiikkituotannon. Kertojan lukemat tekstit loivat ajankuvaa sekä valaisivat säveltäjän persoonaa ja elämää.

Maijan suunnitelmissa on jatkaa Poulencin teosten esittämistä ja Pariisin 1900-luvun taiteilijapiirien elämään sukeltamista joko kokonaisena konserttisarjana tai pienempinä kokonaisuuksina.

Tallenne Poulencin Pianokamarissa Vol 2 -konsertista.

Poulencin nelikätinen sonaatti Maija Väisäsen ja Mirka Viitalan soittamana Klassinen Hietsu -tallennekonsertissa.

Poulencin Pianokamarissa
villa salmenrannan kesäkonsertit

Villa Salmenrannan Kesäkonsertit

Maija Väisänen on toiminut Villa Salmenrannan Kesäkonsertit -festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2019, jolloin festivaali nykyisessä muodossaan perustettiin.  

Villa Salmenrannan Kesäkonsertit ovat korkeatasoista pianomusiikkia, kamarimusiikkia ja oopperaa intiimissä huvilamiljöössä Villa Salmenrannassa Oulun Hietasaaressa. Idyllinen Villa Salmenranta on salonki, jossa taiteet ja tyylit käyvät sujuvaa ja vapaamuotoista vuoropuhelua. Oulun Hietasaaressa järjestettävät konsertit pyrkivät pitämään yllä huvilan jo 1800-luvulla alkanutta kesätapahtumien perinnettä.

flyygelikuu

Flyygelikuu

Flyygelikuu on pianomusiikkiin keskittyvä konserttisarja, jota järjestää Vuotalon kulttuurikeskus itäisessä Helsingissä. Maija Väisänen on toiminut sarjan taiteellisena koordinaattorina syksystä 2019. Flyygelikuu-konsertit soivat torstai-iltaisin Vuotalon aulassa ja toimivat kävelykonsertin periaatteella – yleisö voi rauhoittua kuuntelemaan koko konsertin tai piipahtaa hetkeksi tunnelmoimaan ohikulkumatkalla. Konsertit esittelevät pianomusiikin kirjoa monipuolisesti, ja esiintyjinä kuullaan tietysti loistavia pianisteja – nuoria nousevia kykyjä unohtamatta.

http://www.vuotalo.fi/

https://www.facebook.com/vuotalo

flyygelikuu
Nordic Breakfast Pop-Up

Nordic Pop-Up Art Club

Nordic Pop-up Art Club on Maija Väisäsen suunnittelema konserttisarja Hampurin St Paulissa. Konserttisarja toteutetaan yhdessä Nordic Breakfastin kanssa, ja sen tarkoitus on esitellä pohjoismaista kulttuuria hampurilaisyleisölle rennossa ympäristössä. Konsepti koostuu lyhyistä konserteista, pienistä näyttelyistä ja rennosta yhdessäolosta pohjoismaisten herkkujen äärellä.

https://nordicbreakfast.de/pop-up/