Kukkia ja muodonmuutoksia

Konsertista

Kukkia ja muodonmuutoksia on naisten ikääntymistä tutkiva monitaiteinen pianokonsertti. Maija Väisänen, piano; Juliette f2c, valokuva ja video; yhteistyössä FloweRescue. Ohjelmassa Germaine Tailleferren, Amy Beachin, Sergei Rahmaninovin, Claude Debussyn, Karen Tanakan, Peter Sculthorpen ja Philip Glassin musiikkia sekä eri-ikäisiin naisiin ja kukkasiin keskittyvää valokuva- ja videotaidetta.

Lue lisää

Ohjelma

Kukat kiertueella

 

Poulencin Pianokamarissa

Miten kaikki alkoi

Kukkia ja muodonmuutoksia tekee näkyväksi niin unohdettuja säveltäjänaisia kuin ikääntyviä naisia, jotka vaikuttavat muuttuvan näkymättömiksi yhteiskuntamme silmissä, vaikka he todellisuudessa kasvavat koko ajan mielenkiintoisemmiksi ja moniulotteisemmiksi persooniksi. Projekti sai alkunsa, kun Maija ehdotti Juliettelle, että tämä kuvaisi Tailleferren Fleurs de France -teoksen kukkasia. Keskustellessamme esiin nousi kukkien ja naisen kauneuden ja herkkyyden välille usein liitetty runollinen symboliikka. Halusimme tutkia erilaisia näkökulmia tähän yhteyteen sekä naisen ikääntymiseen ja rooleihin, arvostaen niitä mielenkiintoisia muodonmuutoksia, joista elämänpolkumme ja persoonamme rakentuvat. Yhteistyö myynnistä poistuvia kukkia pelastavan FloweRescuen kanssa mahdollisti teeman tarkastelemisen kestävän kauneuden näkökulmasta sekä upeiden, eri-ikäisten naisten kohtaamisen – näistä malleistamme ja heidän tarinoistaan tuli suuri inspiraationlähde koko projektille.

Poulencin Pianokamarissa
Maija Väisänen

Ohjelma

Philip Glass: Metamorphosis One

Germaine Tailleferre: Fleurs de France

Philip Glass: Metamorphosis Two

Amy Beach: From Grandmother´s Garden op 97, 1 Morning Glories ,2 Heartsease, 3 Mignonette 4 Rosemary and Rue 5 Honeysuckle

Philip Glass: Metamorphosis Three

Sergei Rachmaninov: Lilacs op 21 no 5 piano arr, Daisies op 38 no 3 piano arr

Philip Glass: Metamorphosis Four

Karen Tanaka: Lavender Field

Claude Debussy: Preludes Book II no 5, Bruyères

Peter Sculthorpe: ‘Flowers’ from Night Pieces

Philip Glass: Metamorphosis Five